Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρίτη, 06 Φεβρουάριος 2018 11:31

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τσιπς καλαμποκιού «χωρίς γλουτένη» που περιείχαν... γλουτένη



Στην ανάκληση τσιπς καλαμποκιού από την αγορά προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος «τσιπς καλαμποκιού βιολογικό χωρίς γλουτένη», βελγικής προέλευσης, που βρέθηκε να περιέχει γλουτένη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η γλουτένη είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτήν.

Πρόκειται για τσιπς καλαμποκιού με εμπορική ονομασία «Amaizin Natural Corn Chips», σε συσκευασία των 150 γραμμαρίων ανά τεμάχιο, με αριθμό παρτίδας 37331 και ημερομηνία λήξης 27-7-2018. Το εν λόγω προϊόν παρασκευάστηκε από τη βελγική εταιρεία «Snack Food Poco Loco nv». 

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση-απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας τού ανωτέρω προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος, εφόσον έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, να μην το καταναλώσουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ., ύστερα από ενεργοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) από τις Ολλανδικές αρχές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος «τσιπς καλαμποκιού βιολογικό χωρίς γλουτένη», Βελγικής προέλευσης, που βρέθηκε να περιέχει γλουτένη. Η γλουτένη είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτή.

Πρόκειται για τσιπς καλαμποκιού με εμπορική ονομασία «Amaizin Natural Corn Chips», σε συσκευασία των 150 g ανά τεμάχιο, με αριθμό παρτίδας 37331 και ημερομηνία λήξης 27/07/2018. Το εν λόγω προϊόν παρασκευάστηκε από την Βελγική εταιρεία «Snack Food Poco Loco nv».

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την εν λόγω παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος, εφόσον έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, να μην το καταναλώσουν».