Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρίτη, 27 Μάιος 2014 20:57

Αντιφασιστική πορεία και κυκλοφοριακό κομφούζιο την Τρίτη το απόγευμα στην Κηφισιά (pics)

Αντιφασιστική πορεία με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων έλαβε μέρος την Τρίτη το απόγευμα στην Κηφισιά, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν εκλογικοί επόπτες της ΑΝΤ.ΑΡ.Σ.Υ.Α. από μέλη της Χρυσής Αυγής την Κυριακή, έξω από το εκλογικό τμήμα στο 2ο Γυμνάσιο Κηφισιάς.

Oι διαδηλωτές είχαν αρχίσει να συρρέουν γύρω στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Πλατάνου, ενώ αυξημένη ήταν η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην γύρω περιοχή για παν ενδεχόμενο. 

Ως εκ τούτου, η διέλευση των οχημάτων από την πλατεία, προς τη Ν.Ερυθραία, αλλά και από το ύψος της Δηληγιάννη προς Αθήνα, μέσω της Λεωφόρου Κηφισίας διακόπηκε για περίπου μια ώρα, με συνέπεια να προκληθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στους παρακείμενους δρόμους και το κέντρο της πόλης!

Με πανό και συνθήματα όπως «ούτε στην Κηφισιά ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», οι διαδηλωτές φώναξαν ηχηρό «όχι» στον φασισμό, κατευθυνόμενη προς το Αστυνομικό Τμήμα που βρίσκεται επί της οδού Οθωνος, εκεί όπου είχαν παραταχθεί διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου να ανακόψουν τη πορεία τους.

«Πρόκειται για προαποφασισμένη επίθεση, που οργανώθηκε από το φασιστικό μαντρόσκυλο του πολιτικού συστήματος», αναγράφεται στο φυλλάδιο που μοίρασε σε περαστικούς και καταστηματάρχες τα μέλης της ΑΝΤ.ΑΡ.Σ.Υ.Α.

Μάλιστα στη συνέχεια γίνεται λόγος για προκλητική στάση από την μεριά της αστυνομίας:

«Οι προκλήσεις, που εκδηλώθηκαν μπροστά στα μάτια της αστυνομίας και εντός του εκλογικού κέντρου, εν ώρα διεξαγωγής των εκλογών, εκδηλώθηκαν όταν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, βγαίνοντας από τις αίθουσες όπου επόπτευαν την εκλογική διαδικασία, συνάντησαν μέλη της Χρυσής Αυγής. Η 20μελής ομάδα των φασιστών, περίμενε τα 4 μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κατέβουν και συντονισμένα εξαπέλυσε θρασύδειλη επίθεση με άγριο ξύλο, ενώ η αστυνόμια άπραγη κοιτούσε από απόσταση το γεγονός».