Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τετάρτη, 21 Οκτώβριος 2015 13:28

Δήμος Κηφισιάς: To πρόγραμμα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της μνήμης του Αγίου ΔημητρίουTo πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και της μνήμης του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου ανακοίνωσε ο Δήμος Κηφισιάς.

O δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο της Kηφισιάς και τα συμβούλια, των Δημοτικών Ενοτήτων Εκάλης, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας συμμετέχοντας στον πάνδημο εορτασμό της 75ης Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Γενικό Σημαιοστολισμό στο Δήμο Κηφισιάς από την ανατολή του ηλίου της 25ης μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου, Οργανισμών και Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού έχει ώς εξής:


Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

7:00-10:30 – Όρθρος – Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.

10:30 – Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Δημητρίου.

18:00 – Μεθεόρτιος Εσπερινός. Παράκληση στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.


Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Εορταστικές Εκδηλώσεις στα Σχολεία.

10:30 – Κατάθεση στεφάνων σχολείων Εκάλης στο Μνημείο Πεσόντων (πλατεία Κέννεντυ, Εκάλη).

11:30 – Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στη Νέα Ερυθραία (Ελευθερίου Βενιζέλου & Λουκή Ακρίτα) από αντιπροσωπευτικές ομάδες μαθητών σχολείων, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκπροσώπων σωματείων, συλλόγων, καθηγητών, δασκάλων.


Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

7:30 – Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπήσουν χαρμόσυνα.

11:00 – Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά.

11:30 – Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων (Λ. Κηφισίας & Ζηρίνη, Κηφισιά) και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο, εκπροσώπους των Αστυνομικών Τμημάτων, τον διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων.

12:00 – Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δήμαρχο. Παρέλαση εκπροσώπων της Εθνικής Αντίστασης, των μαθητών, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και των Συλλόγων του Δήμου, στην πλατεία Πλατάνου, στην Κηφισιά.

Μετά το πέρας της παρέλασης θα ακολουθήσει κέρασμα στον υπαίθριο χώρο του «Parking Platanos», όπου θα χορέψει το επίλεκτο Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΝΠΔΔ «Δημήτριος Βικέλας».