Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα, 17 Απρίλιος 2017 20:23

Δήμος Κηφισιάς: Κατάνυξη στην Κηφισιά στη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης


Την κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Παρασκευής μοιράστηκαν και φέτος ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, μέλη της διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών στον Δήμο Κηφισιάς στην συνάντηση των Επιταφίων των Ιερών Ναών: Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της Κηφισιάς, την Πλατεία Πλατάνου.

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, ο κ. Θωμάκος, με την οικογένεια του και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ακολούθησε την Περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού  Αγίου Δημητρίου συναντήθηκε για δεύτερη χρονιά στην πλατεία Πλατάνου  με τους Επιταφίους των άλλων Ιερών Ναών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Τις ψαλμωδίες των εγκωμίων συνόδευαν οι πένθιμοι ύμνοι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου.

Στην θεία λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Κηφισιά, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος  και πλήθος πιστών. Το ιδιαίτερο της  Λειτουργίας ήταν το ότι τελέστηκε στον σολέα του Ναού, επί του κουβουκλίου του Επιταφίου.

Ο Εσπερινός της Αγάπης στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Προφήτη Ηλία Κηφισιάς 

Την Κυριακή του Πάσχα τελέστηκε ο λαμπρός Εσπερινός της Αγάπης, στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο Προφήτη Ηλία Κηφισιάς, που βρίσκεται εντός του Επισκοπείου της Μητροπόλεως, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Χαρακτηριστικό σημείο της Ακολουθίας ήταν η ανάγνωση του Ευαγγελίου και σε άλλες γλώσσες (πέραν της Ελληνικής), Αραβικής, Αγγλικής, Γαλλικής και Σλαβικἠς.

Την Διοίκηση του Δήμου εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Παντελής Παπανικολόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Βαγγέλης Αυλήτης και ο Κοινοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σύριος.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης, μαζί με τις Αναστάσιμες ευχές που αντάλλαξε με τον καθένα ξεχωριστά, μοίρασε και το καθιερωμένο κόκκινο αβγό στους πιστούς.

Το Μεγάλο Σάββατο στην υποδοχή του Αγίου Φωτός από τον Δήμο Κηφισιάς παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Εκάλης Δημήτρης Λιανός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βαγγέλης Αυλήτης και Νικήτας Κόκκαλης και ο Κοινοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Σύριος.

Ακολούθως το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στις Εκκλησίες και τα Νοσοκομεία του Δήμου Κηφισιάς, για να φωτίσει την Ανάσταση του Κυρίου και να φτάσει από χέρι σε χέρι σε κάθε πιστό.