Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέμπτη, 11 Ιούλιος 2019 16:59

Ευρεία επιχείρηση αποκομιδής κλαδιών και ξερών χόρτων στον Δήμο ΚηφισιάςΣε εξέλιξη βρίσκεται ευρεία επιχείρηση αποκομιδής κλαδιών και ξερών χόρτων σε Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και Εκάλη από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς.

Πραγματοποιούνται, όπως ενημερώνει ο Δήμος Κηφισιάς, καθημερινά περισσότερα από 30 δρομολόγια φορτηγών με κλαδιά και ξερά χόρτα και πάνω από 900 τον μήνα.

Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του Δήμου, πρώτος Δήμος στην Ελλάδα σε κηπαία απορρίμματα, κρίθηκε αναγκαία, από τη διοίκηση του Δήμου, η ενισχυμένη αποκομιδή κλαδιών και ξερών χόρτων από ιδιώτη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες.

Η διοίκηση του Δήμου σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της:

"Η απόθεση τεράστιων ποσοτήτων κηπαίων στους δρόμους εν μέσω αντιπυρικής περιόδου δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στον Δήμο. Την κατάσταση δυσχεραίνει, επίσης, η μη τήρηση του Προγράμματος Αποκομιδής Κηπαίων, παρά τη διανομή σχετικών ενημερωτικών φυλλαδίων.

Οι ελεγκτές καθαριότητας προχωρούν στην επιβολή προστίμων σε όσους προβαίνουν σε αποδεδειγμένα παραπτώματα καθαριότητας. Η επιβολή προστίμων δεν έχει εισπρακτικό σκοπό, αλλά στόχο να αντιληφθεί ο πολίτης την έννοια της ατομικής ευθύνης για το κοινό καλό. 24ώρες βάρδιες πραγματοποιεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς, ενώ παράλληλα συνεχίζει τους καθαρισμούς και τις αποψιλώσεις ξερών χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους".