Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2012 11:27

Biowaste: Από την Κηφισιά ξεκινάει η κομποστοποίηση στην Ελλάδα!

Aπό το Δήμο Κηφισιάς, ξεκινάει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η διαλογή στην πηγή και εν συνεχεία η κομποστοποίηση των υπολειμμάτων τροφών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να ανακυκλώνεται το 95% των οικιακών απορριμμάτων μας.

Εκτός δηλαδή από τις συσκευασίες (όπως χαρτί, πλαστικό, γυαλί) που ήδη ρίχνουμε για ανακύκλωση στο μπλε κάδο, τώρα όλα τα υπολείμματα τροφών που περισσεύουν καθημερινά από το φαγητό μας (μαγειρεμένα ή ωμά) θα τα εναποθέτουμε, σε ένα νέο, καφέ κάδο για κομποστοποίηση.

Το πρόγραμμα κομποστοποίησης ξεκινά με βάση την επιστημονική καθοδήγηση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου σε γειτονιές, της Κάτω Κηφισιάς, Νέας Κηφισιάς, Καστριού και Εκάλης.

Παράλληλα δε, η Υπηρεσία Καθαριότητας θα επιδιώξει την επέκταση του προγράμματος αυτού στο σύνολο του Δήμου Κηφισιάς.

Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.biowaste.gr.

Η διανομή και τοποθέτηση των κάδων θα γίνει:
-στην περιοχή της Εκάλης, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012.
-στην περιοχή του Καστριου, τη Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012.
-στην περιοχή, της Νέας Κηφισιάς, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012.
-στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς, τη Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012.

Η διανομή των κάδων, θα πραγματοποιηθεί (μεταξύ 9.00-15.00) από συνεργεία του Δήμου Κηφισιάς, τα οποία θα συνοδεύονται από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής και επιστημονικό προσωπικό.

Σε περίπτωση που απουσιάζετε, θα γίνει κατά παραγγελία διανομή κάδου, μετά από σχετικό έγγραφο αίτημα σας, εντός 15 ημερών από τις πιο πάνω ημερομηνίες, προς το Δήμο Κηφισιάς (υπ’ όψιν της Διεύθυνσης Καθαριότητας) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Η αποκομιδή του περιεχομένου των καφέ κάδων θα γίνεται κάθε Τρίτη-Πέμπτη, για τη Κηφισιά, και Τετάρτη – Παρασκευή, για το Καστρί και την Εκάλη.

Όσοι κάτοικοι θα έχουν κάδο ατομικής αποκλειστικής χρήσης, θα πρέπει να τον τοποθετούν στο πεζοδρόμιο, έξω από την οικία τους, το προηγούμενο βράδυ της αποκομιδής και να τον απομακρύνουν μετά την αποκομιδή.

Σε περίπτωση που οι κάδοι αυτοί δεν αποσύρονται, εντός των ιδιοκτησιών, ο Δήμος Κηφισιάς οφείλει να τους αφαιρέσει.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις:

Τέλος, για αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση για το πρόγραμμα κομποστοποίησης θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις που το πρόγραμμα τους έχει ως εξής:

Για την περιοχή της Εκάλης, την Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Εντευκτήριο Εκάλης, Πλατεία Κένεντυ.

Για την περιοχή του Καστριού, την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Πνευματικό κέντρο Νέας Ερυθραίας, Λουκή Ακρίτα 4, Καστρί.

Για την περιοχή της Κηφισιάς, την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς, Διονύσου και Μυρσίνης 2, Κηφισιά.


*Σε μια πολύ δύσκολη εποχή, ο Δήμος Κηφισιάς κάνει την υπέρβαση.

Η επιτυχία του προγράμματος όμως εξαρτάται από όλους μας.