Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2012 13:08

Biowaste: Ξεκίνησε η διανομή των κάδων κομποστοποίησης στο Δήμο Κηφισιάς

Ξεκίνησε το Σάββατο και την Κυριακή 10 & 11 Νοεμβρίου η διανομή και η τοποθέτηση των κάδων κομποστοποίησης, σε κατοικίες που βρίσκονται στην Εκάλη και το Καστρί, στα πλαίσια της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος που αφορά στη συλλογή υπολειμμάτων τροφών με το όνομα BIOWASTE.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα τίθεται σε εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ξεκινάει απο τον Δήμο Κηφισιάς, ενώ στη συνέχεια θα ακολούθησει και ο Δήμος Αθηναίων.

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 17 & 18 Νοεμβρίου, ο Δήμος Κηφισιάς σύμφωνα με το πλάνο διανομής που έχει ορίσει θα τοποθετήσει κάδους στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Κηφισιάς (το Σάββατο), ενώ στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν την επόμενη ημέρα.

Παράλληλα, ο Δήμος Κηφισιάς για την αναλυτικότερη ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα κομποστοποίησης, έχει προγραμματίσει να διεξαχθούν τρεις εκδηλώσεις, οι οποίες σαν κύριο σκοπό έχουν αφενός μεν να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι πως δουλεύει η κομποστοποίηση και ποια είναι τα οφέλη της και αφετέρου δε να περάσουν έμμεσα ένα οικολογικό μήνυμα στη συνείδηση των κατοίκων του Δήμου:

Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στα μέρη και τις ημερομηνίες που αναγράφονται παρακάτω:

- Για την περιοχή της Εκάλης, την Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Εντευκτήριο Εκάλης, Πλατεία Κένεντι.

- Για την περιοχή του Καστριού την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Πνευματικό κέντρο Νέας Ερυθραίας, Λουκία Ακρίτα 4, Καστρί.

- Για την περιοχή της Κηφισιάς την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου στις 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς, Διονύσου και Μυρσίνης 2 Κηφισιά.